Positivt tänkande!!!

Långt om länge kom jag in på min käraste blogg :) Lagom mycket klydd med internet idag, gaah!

Vaknade lagom positiv klockan 5 imorse av min ledsna son, =/  Stackaren var alldeles varm av febern igen. Tur är att Alvedon finns, för att citera Sara (bakficka.blogg.se) "det gjorde Gud bra" =) Ja, det gjorde han sannerligen!

Ska bli en positivare människa, har grubblat alldeles för mkt den senaste tiden. Har varit mkt som hänt, och ingen att bolla alla tankar med. Så nu har jag bestämmt mig för att sluta gå och grubbla på sådant som egentligen inte behöver läggas ner spec mkt tid på. Utan fokosera på dem jag tycker om, som min lilla familj. Mina vänner som har stannat kvar, dem ska jag vårda ömt.


Ska sänka mina alldeles för höga krav på mig själv också. Det är omöjligt att gå ner i vikt så fort som min förvrängda och dessperata hjärna föreställt sig. Jag är alldeles för stressad, det får ta den tid det tar. Det går ju framåt så får sluta stressa upp mig. Det är inte hälsosamt!!

Min sambo hittade ett hus igår, ett som ligger mkt närmare till våra vänner än där vi bor nu. Känns bra!
Och det hade ett himmelskt kök med, "silverblå" köksluckor, fläkt i rostfritt stål. Och det bästa, det är stort och rymligt! Det hade rubriken "stort lantkök" och jag föll pladask!
I huset finns också en ännu vackrare öppen spis än den vi redan har och fina ljusa rum.
Är bara positiv till det. Vi får ju vara för oss själva då också (andra hyr vår stall-länga) Och vi slipper den alldeles för höga hyran.

Ah, lillknalle ligger och sussar middag. Han stog och jäspade i hoppgungan tillslut. Han är bara för underbar, kan fortfarande inte förstå hur vi kunnat skapa en sån härlig kille. Han är så sugen på livet, nyfiken och glad. En riktig liten charmknutte, minst sagt. Med hans ljusa fina hår och hans alldeles klarblå ögon med mammas långa ögonfransar, kommer han charma många flickor i sitt liv. =)


Har blivit mkt för att få fint här hemma nu. Tycker minsann det börjar bli dags att det blir lite stil på det hela (lagom till flyttplaner) *HAHA*
Älskar att inreda och pyssla o ha mej. Skulle lätt kunna bli inredningsarkitekt!
Vi har ju som sagt ändrat om i stora rummet och "öppna-spisen-rummet" Jag är HELNÖJD och min sambo lika så, så det gjorde vi bra! Skulle vilja ha lite mera snygga tavlor och småsaker bara. Och ett ordentligt databord! Det står just nu på ett antikt runt bord med lejontassar. Hm, inte riktigt praktiskt. Eller snällt mot antiken =)
Tänkte kolla på loppisar, se om man lyckas göra några fynd?!

Jaha, lyckades övertala krångel kassan (försäkringskassan) att betala ut min uteblivna föräldrapenning. Önskar att jag kunde jobba, har så dålig FP. Känns hopplöst med räkningar och när man vill köpa massa saker till L. Är så mkt jag vill ge honom! Fast det kommer, *positiva tankar* Dröjer bara 5 mån ca.
Tills dess ska jag njuta av alla hans framsteg och mysdagar!

Nej nu ska jag ta min son som vaknade igen och göra oss iordning för promenad!
TJINGELING!

En stor jävla besvikelse.....

Idag har jag inte tränat, inte igår heller för den delen. Eller jo lite grann idag, använde min Abtronic (eller mammas rättare sagt som jag lånar). Har dels storstädat och ändrat om både igår och idag. Plus att Leo har haft feber idag och varit lite mammig. Mysigt när han är så, synd att det inkluderar gnäll bara *haha*

Sedan har jag varit lite nere faktiskt, dels vikten men dels mitt "besök" hos min fd bästa vän. Usch, blev så besviken så det bara brast. Öste ur mej all ilska. Känns alltid lika jobbigt att bråka med henne. Innerst inne betyder hon trots allt väldigt mkt. Hon och jag har varit med om så mkt tillsammans, delar så många minnen.
Men den senaste tiden har hon slutat höra av sej, eller snarare senaste Året.
Också kunde hon inte ens komma ut och hälsa utan skickade sin mamma till att åka med mig o hämta min jacka.
Alltså, jag hade inte ord till att säga ngt. Fick uppriktigt anstränga mig för att vara trevligt mot hennes mamma...
Vi har kännt varann sedan 7an och så får man detta i nyllet! TACK!!
Grejen var ju den att jag hade snackat med henne innan på dagen, då vi bestämde att hon skulle ringa när hon var hemma så skulle jag hämta min jacka. Men nej, sket i att svara på hela dagen. För hon mår dåligt, va fan. Jag skulle hämta min jacka, jag skulle inte terapisnacka med henne. Arrrrh, blir förbannad bara av att tänka på det!!

På kvällen efter en massa grubblande skrev jag ett sms (eftersom hon inte svarar när jag ringer längre). Där det stog att ville hon inte umgås var det bara att säga det ist för att göra såhär. Man känner sej efterhängsen, fånig och korkad som försöker hålla kontakten med en som bara skiter i en. Varför gör jag det? Varför bryr jag mig om någon som bara skiter i det, trampar på min omtanke?

Som i julas, jag var hos henne när hon fyllde år, då hon sa att hon inte skulle hinna handla julklappar för att hennes andra vän jobbade hela nästa dag. Men jag erbjöd mig att komma o hämta upp henne också kunde hon följa med mej. Och hon tackar ja o allt är klappat och klart.
Nästa morgon när jag står utanför hennes hus o hon inte svarar känner jag irritationen komma smygande.
Hon öppnade inte, svarade inte i telefon. Så där stog jag, som ETT FÅN. Och det blev till att köra och handla julklappar ensam. Och inte med ett gott humör, utan med en stor klump i magen.
För hur arg jag än var på henne kunde jag inte låta bli att oroa mej. Hon hade festat kvällen innan och nu visste ingen var hon var.
Varför oroade jag mig då? Fan, varför ska man tro så jävla gott om alla.
Önskade att jag kunde skaffat mig vänner som stannade. Men nu är det ju "försent"..

Känner mej så orkeslös. Usch, försöker verkligen vara glad. Speciellt för min sons skull. Men det är så svårt när det händer sånt här. Har inte brytt mig om hennes beteende på mkt länge, eller rättare sagt inte låtit mej tänka på det. Men nu gick det inte längre, det var inte så att jag grät. Utan jag blev bara så jävla arg, mest arg på mig själv för att jag lagt ner energi på henne. Men också arg på henne och hela situtionen. Hur kunde det gå såhär?
Hur fan kunde vi som kände varann "in på skinnet" bli såhär okända för varann. För jag känner inte henne längre!
Usch, saknar att ha en så bra vän, henne kunde jag berätta allt för.
Hur kan hon göra såhär? Hur kan hon vara så nonchalant o inte svara? Om o om igen?!

Så många frågor och så lite svar. FAN. Jag vill ju bara få vara den glada skit jag egentligen är.

KEEP IT UP.

Idag känns livet lite lättare, och inte lika mörkt och trist som igår.
Mamma skickade ett mess imorse och undrade om vi skulle sticka och simma ikväll. JAVISST!
Så det blir lite egentid för pojkarna, också får jag träna kroppen lite. Toppen!

IDAG:
Mat:
1 port. baby-äppelgröt + 2 mackor
Träning: 20 min (crosstrainer) + ~60-90 min (simning.)

Keep The Work Going.



Undrar ifall det egentligen är någon som läser denna bloggen? Hade varit kul att veta.
På tal om att läsa en blogg,
skrev härom dagen att jag hittat en blogg där jag kände igen mej otroligt mkt i vad hon skrev. Nu har hon beslutat sig för att sluta blogga. Eftersom någon som inte skulle läsa läste.. Trist, just när jag hittat en blogg jag verkligen gillade!


Ska besöka en gammal bästa vän. Har inte haft någon vidare kontakt sedan jag blev gravid. =/ Får se hur det går..



Min lilla Leo står här brevid i hoppgungan och snackar för fullt. Får flytta mej för han gungar så häftigt, har ju hänt att han krockat med stolen. Hehe.. Men är så go, min lilla stjärna. Har varit på toppen-humör idag och det är så härligt. Hoppas att han är lika glad ikväll när han får ha pappa för sig själv =)

Har inte åkt hemifrån såhär och varit borta hela kvällen förut, känns nästan lite "spännanade" haha. Men känns också skönt, att göra ngt ensam. Utan bebis. Det behövs ibland!

Måste hämta bromsarna osse, ska ju till skolan och få dem bytta nästa vecka. B (Där dem jag umgicks med går)  hade ingen tid så det får bli hos dem jag inte snackade med så mkt. Aja, får gå det med. Kan ju gå och snacka med dem andra ändå! Åh, som jag saknar dem, jävla skit att jag måste jobba ett år först. MÖÖÖG.

Nä nu ska jag gulla med min son och sedan får man göra sej redo för turen till Tomelilla.


Klassikern!

Ännu en kycklingrätt som gör att det vattnas i munnen av blotta tanken!

Kyckling, Ris & Currysås

Stek gärna kycklingfiléerna i curry / thai curry red / kycklingkrydda.
Jag som har lite problem med att laga vanligt ris, använder det dära "Hurtig-riset" (snabbris på 5 min)
Sedan river jag lite isbergssallad och skivar tomat, gurka och lite purjolök.
Kokar också ihop en fetsnål currysås som gör pricken över i:et =)
Alldeles underbar rätt. Nyttig med!

VÄGNING.

MIDJEMÅTT: 78,5 CM  (-9cm)
KG: 58,5 KG. (+0,5)



Fan, fan, fan. Där flög mitt goda humör sin kos.
Ställde mig på vågen med gott humör, tittar ner och får syn på att jag ligger +0,5. WHAT?! Jag tränar ju för fan nästan varje dag (dvs 6dagar i veckan ju), ger järnet varje gång tills jag dryper.

Visst, jag äter godis på helgen och visst, igår blev det pizza. Men vafan, det är ju så jag vill leva. Jag vill få äta det jag tycker är gott då och då. Vad 17 är det för fel med det?
-Gaah, blir tokig, vill ha min gamla kropp och ämnesomsättning!!



Har ju som ni ser iaf gott ner cm. Det är ju iaf positivt. Men önskar att vågen kunde vara lika positiv.
För inte kan det vara så att det fortfarande är musklerna som spökar med siffrorna?
Eller? Har ingen lust att skriva vad jag minskat på resten av kroppen,
gått upp om brösten vilket är himla märkligt, måste mäta åt helvete fel. För de märks då inte i bh'n vill jag lova.
Ah, kommer en tid framåt koncentera mej på midjemåttet. -Orkar inte lägga energi på annat.


Har precis tränat, dock bara 20 minuter. Sedan rök L's tålamod, fick natta honom och ska snart ge mej upp på den än en gång. Nu jävlar vill jag bli av med dem där kilona!!
Ska börja simma hade jag tänkt, till helgen, eller om möjligt tidigare?

(Min mamma som också vill gå ner i vikt skulle med. Trevligare att ha någon att snacka med under tiden!
Så får L&E lite tid bara dem två också medans jag får lite egentid så att säga.)


Fick en kupong där man fick träna gratis i 2 veckor på Nautilus. Så ska köra dit o checka läget när löningen smäller in på kontot! Se vad dem har för grejer där!

Jaha, så nu sitter man här dö-deprimerad och samlar ork till att ge mej upp på djävuls-maskinen again..
Orkar egentligen inte men MÅSTE!!

Städat hela förmiddagen så efter träning, dusch och lunch tänkte jag bege mej ut i det soliga vädret med L.
//


Efterlängtade gnista..

Kände igen mig så makalöst i en kvinnas blogg nyss. Hon, precis som jag törstar efter kärlek i sitt förhållande. Det är väl inte så mkt begärt att vilja att sambon ska visa att Han tycker om mig?

Sedan den dagen vi fick veta att vi skulle få barn, har kärleken sakta men säkert tunnats ut mycket kraftigt.

När jag säger saker som att han är fin mm kan jag få tillbaka ett Tack eller Mmm.. Man känner sej så otroligt vacker, omtyckt och åtrodd. (LÄS IRONI..)

Men ska inte säga för mkt, de senaste dagarna har varit ljusare dagar. Jag har upplevt lite extra gnista. Vilket är otroligt uppskattat. Det gör vardagen så himla mkt harmonisk när man bara får höra ett "va fin du är". Det liksom spritter till i kroppen, värmer också känner man sej bara Lycklig och just då försvinner alla problem, bara för en liten,liten stund!

När vi precis fått vår son (som förövrigt sätter guldkant på vårt 4kantiga liv) blev allt förändrat (givetvis). Men saken är den att jag blev så förvånad och överraskad av att E var så Underbar. Hjälpsam, Ödmjuk och tittade på mig med nykära ögon. Man kände sig vacker, och älskad. Som om ingenting skulle kunna kantra vår glasbubbla som vi befann oss i. Men jodå, det kom det med. Inte långt efter det att E börjat jobba igen efter 10 dagar föll allt vad nykär hette mot marken. I september började han på Bet-säsongen som innebär jobb,jobb,jobb. Hela, hela tiden.

Det som är så "komiskt" (åter igen ironi) är att E är den enda som har Familj på Åkeriet och han var den som jobbade mest. LOGISKT? Inte för 17 öre.

Då gick man på tomgång dagarna i ända. L hade problem med magen ett bra tag och det var ingen höjdare att ta hand om en skrikig baby, ta körkort och samtidigt ta hand om hela huset själv. Medans han jobbade och jobbade och jobbade.

MEN, jag klarade mej igenom det. Jag har haft körkort sedan november. Leo är nu en mkt glad och nyfiken kille utan magknip och E jobbar inte alls i den utsträkningen. Nu träffar man sin sambo med! :)

Men ändå är det något som fattas? Kan inte direkt sätta tummen på vad. Det är inte så att jag inte Älskar min sambo. För det gör jag, ändå in i själen. Han var min första stora kärlek, och jag har aldrig slutat Älska honom. Den vackraste människa jag någonsin skådat. Han har gett mig så mkt lycka i mitt liv, även om vi har haft många och då menar jag MÅNGA duster. Det har både gjort vårt förhållande starkare samtidigt som det gjort det svagare.

Allt är mkt komplicerat och jag väntar mig inte att ni ska förstå. Det gör jag inte själv.

Jag skaffade denna bloggen för att jag som sagt älskar att skriva. Få skriva av mig, utan att dömmas. Och om någon skulle gilla det jag skriver är det ju bara ett Plus.

Som jag sa kände jag igen mej i en kvinnas blogg, inte bara det där med kärleken utan också i att hon skaffade en blogg för att få ha någonstans att smita ifrån till, när ögonen tårades och allt kändes jobbigt.

Det är så skönt att få skriva om alla bekymmer då. Bara få skrika ut det i ord!

Jag är inte mkt för att prata med andra om problem, det kommer aldrig ut så som det borde. Pratar jag med min Sambo om något som stör mig. Kommer det alltid ut fel, säger aldrig vad jag tänkt säga utan allt blir bara PANNKAKA. Därför skriver jag. Då blir det som man tänkt sej iaf :)


Detdär med att jag tog körkort, är något jag fått mycket beröm för från alla håll och kanter. Jag själv som alltid varit bilintresserad och längtat så fruktansvärt efter mitt körkort tyckte att det var en självklarhet att jag skulle ta det.
Men när jag ser det med andras ögon tror jag att jag förstår hur dom menar.
Att jag inte blev som så många andra. (Jag vill nu poängtera att jag INTE dömmer alla utan körkort) Som förlitar sig på alla andra och framförallt sin sambo. Struntar i att börja träna och ta hand om sig själv.

Utan jag tog körkort och har nu kommit igång rejält med träningen det är jag jävligt stolt över.
Jag menar inte nu att jag är så jävla duktig osv.
 men det finns så mkt med mig själv som jag är missnöjd med, men dethär kan jag ärligt säga att jag är stolt över och att jag gjort något bra!

Jag slutade ju röka när jag blev gravid, eller fick veta det snarare. Det är inte ofta jag känner sug. Men då det kommer är när allt blir jobbigt. Tex när jag o E bråkar eller när L varit skrikig en längre period. DÅ kan jag tänka att fan vad skönt det hade varit och gå ut och fylla lungerna med rök och lugna ner sig.
Kan ibland få för mig att rökande småbarnsföräldrar har det snäppet bättre än icke rökande.
Rökare har en ursäkt till att få komma ifrån, få en liten, liten stund åt sig själv. Få samla tankarna och lite nytt tålamod.
Men vad skulle det göra saken bättre? Jag skulle ju bara få tillbaka min bronkit och må kisskass värdelöst.
Så jag se till att hålla mej ifrån dem. En dag i taget.

Hoppas det är någon som läser dethär, det hade ju trotsallt varit kul.


FUSKAT!

Fuskade igår, fan fan fan. Kände noll motivation, idag däremot. HÖG MOTIVATION, kollade mej i spegeln och jurk, de där tjocka låren vill jag bli av med. Snabbt snabbt snabbt!!

Så det blev en timmes träning på crosstrainern, 20 sittups plus 10 armhövningar! Shoo.. Hard work!
Sedan la jag min son för att sova lite middag, då passade moi på att sola lite. Aaah, i love it. Så mkt att jag tom somnade. Haha, som tur är har jag timer så det blev inga brända näsor här! Så något sånt skoj kan jag inte meddela dem som gillar skadeglädje haha!

Hm, idag ska jag laga en smarrig pizza till mej och Hjärtat. Men har noll fantasi idag. Vad kan man ha på?
Har börjat med matlista här hemma nu. Ena veckan ska jag skriva en lista för en hel vecka, andra är det sambons tur! Skit bra. För det finns väl ändå inget tradigare än att gå o knega ihop en middag varje dag. Springa till affären dag ut och dag in! No thanks, thats nothinh for me!

Får nog söka på google om vad man kan ha på pizza. Där hittar man ju ALLT!

Nu vakna lillen..
Tjao.

Stoltheten själv!

Man känner sig alltid lika jävla stolt över sin stjärna till son när man lämnar BVC. Minst 1 meter längre blir man. Tänk att man skapat något så underbart?! Det är tamefan inte klokt ;)

Seriöst, måste köpa sådan mobil och apa dom har på BVC, Leo fullkomligen ÄLSKAR dom. Isf vill han mest äta upp dem och slita dem i tusen bitar. Men hela hans ansikte lyser upp när vi kommer in och han får syn på sin kära trogna mobil som alltid finns där =) Blir IKEA när plånboken tillåter! (dvs aldrig, men får ta mej dit iaf!)

Påväg till min mamma, (vilket tar en jävla tid) så hann Leo bli riktigt trött. Tillslut satt han bara med slutna ögon o gjorde drastiska försök till att fortsätta leken med skallran. Vilket blev några rystningar o sedan orkade han inte mer. Oh, han var bara så härligt söt. Tänk om man kunde bli sådär trött avslappnad. Det ser ju bara för härligt ut.

Jaha, färgade morsans hår i förmiddags. Hon säger att det blev lite gult, säkert bara som hon inbillar sej. Men vet aldrig för jag hann inte se resultatet. Blev sen till BVC på kuppen ;)

Yeah yeah,,, karren ledig idag, men inte är han hemma för det haha.. Nä, han är och hämtar delar till bilen och ska beställa bromsar till röda faran (inte hoho)

Ingen nyttig mat idag inte. Ska göra vår älskade korvstorghanoff. I just love it. Skulle inte kunna leva utan den. REJDI HUSMANSKOST!! Lite ris och kokta sommargrönsaker till... Mmm! Underbart.. Jag har nog en liten fetish till mat. Haha!
MEN DET ÄR JU BARA SÅÅ GOTT =)

Ja, lite besviken är jag med mitt i allt detta goda humöret! Det är trist det där med vänner, eller åtminstone dem man Trodde var ens vänner. Man kan undra varför man började umgås med dem över huvudtaget. Nu ångrar jag det. Skulle skaffat mej bättre vänner! Nu är det inte så lätt längre.
När man var en liten sprallig skit var det bara att dra ut i sandlådan o ragga upp någon. I fjortisåldern var det bara att dra ner på torget o smygröka med någon annan fjortis!
Nu är det inte riktigt så enkelt! Var fan finns alla nya intressanta människor?!

Ang min viktnedgång. Kan jag säga så mkt som så att det rullar på. Märkte till min förtjusning och häpnad att mina nyaste jeans redan hänger i rumpan fast de var nytvättade. Så game on people, game on!

Tjao.

Proteindrink och träning.

My-gosh..! Precis avslutat dagens träningpass, pulsen är fortfarande galet hög! Skönt o ha tränat.. Önskar bara att det kunde ge mera resultat, jag är en såndär otålig jävel som vill se bra ut på ett ögonblick! Och när det inte går blir jag alldeles deprimerad.

Fan! Hur kunde jag få denna kroppen? Känns inte som den tillhör mej, det måste vara någon annans. Jag skulle aldrig få plusfig mage och kärlekshandtag, slappa tuttar och tjocka lår. Uuuuuurk, vad jag avskyr denna kropp, vill ha tillbaka MIN kropp. Även om det inte var den "perfekta" kroppen så hade den varit fan så mkt lättare att få vältränad än denna...

Skäms så himla mkt för hur jag ser ut, sedan kommer det en lustig jävel och talar om för mej att det banemej inte syns att jag fått barn. WHAT?!! Ska jag ta av mej kläderna och visa? Mkt kan man dölja bakom tyg o trasor men inte i bara mässingen.

Fast ibland kan jag komma på mej själv med att se på andra folk och tänka att dom har inte ens fått barn och jag ser banemej bättre ut. Då kan mitt självförtroende stiga, men sen kommer jag på att jag fan inte är så duktigt själv.

Som många på "du är vad du äter". (Jag kommer säkert få bannor för att skriva detta men iaf) Jag förstår inte hur man kan leva som många (inte alla) på det programmet gör. Dem lever uppenbarligen för att Äta, hur blir det så illa så att när man ställer sej på vågen trillar pinnen upp på över 150 kilo? Jag som inte är över 60 avskyr redan hur jag ser ut.

Över till något annat, fixade till en go proteindrink idag, jumsig!
Hade naturell yogurt, bananer och frysta hallon & blåbär. Tog en aning mkt bär men annars var det mkt Gott!

Nej nu ska jag fräscha upp mej och köra till byn och handla gröt till Busungen.

Tänkte förresten skriva upp viktminskningen varannan vecka istället, så händer det något mellan gångerna!

Currykorv & Ris MUUUUMS!

Testade häromdagen en underbar rätt, det godaste jag ätit på mkt mkt länge!

Ingredienser:

½ falukorv (inte nyttigt men vafan!)
finskuren purjolök
1 tärnat äpple
2 påsar currysås


Skiva falukorven och lägg den i botten på en ugnsäker form. Finhacka purjolöken och tärna äpplet och fräs upp i en stekpanna. Häll sedan detta över korven och gör currysåsen enligt anv. som du sedan också häller i formen.
In i ugnen i 225 grader i 20 minuter. Klart! Så himla gott..

Vi hade ris till, men tydligen kan man också ha pasta, potatis eller potatismos till.

Vsg o njut ; )

What a workout!

Fastän det är min lediga dag ställde jag mej på maskinen o gav järnet. Nu är man lagom mör i kroppen och känner att man lever :) Nice..
Fick ju göra av med lite extra kalorier nu när jag missade en dag denna veckan och dessutom frossat i smågodis!
Fick panik, tänk om jag sabbat min viktnedgång.. Gaah?! Är skit jobbigt att vara nyttig och träna varje dag osv ibland.. Vill kunna äta vad jag vill, NÄR JAG VILL.. Men icke. Får sån obekväm känsla, skäms...?
Aja, matlusten har ju iaf minskat av någon märklig anledning. Bara bra ifs men trist igår när vi hade goood mat!

Nä nu ska jag busa lite med min underbara son!
/M,,

Hårdträning!

Yes, körde hårdare än någonsin innan under en timme. Ska ju på kalas idag (där det säkerligen serveras kakor m.m) Alltså får jag köra hårt på min Orbitrek och förbränna en massa kalorier!

Var och köpte solkrämer på ett Drop In Solarie. Skit bra ju, tog faktiskt mkt bättre nu. Jag har ganska svårt för att bli brun, inte det att jag blir röd eller så. Det blir bara inte så mkt färg. Men nu ser det ut att ta lite bättre! Och det är ju så jävla skönt att lägga sej där efter att Lillkillen är lagd, middagen är över och bara få koppla av.. :)

Jaha, släktträff på sambons sida idag då. Himla värdelös tid bara! Vi ska vara där klockan 7 ikväll. Och vår son brukar bli lagd halv 8. Det lär ju inte gå idag, och stackares som är sjuk kommer nog inte vara spec Happy ikväll. Aja, det är bara att bita i det sura äpplet väl?.. Ska väl inte stanna särskillt länge hoppas jag!

Vad sjutton ska man ha till middag idag? Har inte ens en aning om vi ska äta hemma eller hos Svärmor idag?
Oj, sprakar i Lillen byxor.. Bäst att byta på honom..!

Hm, vad var det jag tänkte på?... Ja, just det. Tror bestämt att min magsäck krympt. Bara så där! Häromkvällen när vi var hos mamma klara jag knappt äta en portion Spaghetti och köttfärsås. Igår orkade jag bara en enda portion kyckling, ris & sallad. Och imorse, endast en macka och EN HALV portion gröt. Vet inte vad det är som hänt. Jag har alltid varit väldigt stor i maten. En såndär som kan äta en portion till bara för att det är så gått..
Så igår såg jag kycklingbitarna ligga där på stekjärnet och vänta på mej. Men jag orkade inte. Proppmätt och jag hade inte ens tagit upp så mkt som jag brukade..?? Någon som har en förklaring?

Antar att det inte är så många som läser min blogg, har ju inte precis "marknadsfört" den så mkt. Så jag får väl skylla mig själv. Men jag struntar nog i vilket. Jag tycker om att skriva av mej. Och sedan kvittar det om 100 människor läser den eller 2. As long as I get to write.. :)

Nej nu ska jag duscha och sedan sticka och handla presenter. (Som jag skulle gjort igår. Jaa) Men hade inte tid. Hade inte ens tid till att träna igår. Lillen var inte alls på humör och ville inte bli lämnad en sekund. Aja, det tog jag igen idag.
Nä duschtime som sagt!

Min "omelett"

Jag använder ingen mjölk och sånt, därför heter det Min omelelett!
Men den är himla god och mättande. :)

Använd..

1 medelstor potatis
½ lök
3 ägg
½ paprika El. ½ burk majs.

Riv potatisen och hacka löken och stek tills dom blivit en aning mjuka.
Knäck äggen och ev. hacka paprikan under tiden och rör runt.
Häll i röran och låt det så och steka till sig, när den fått lagom mkt på undersidan vänder du sedan och ger den lite grann på andra sidan och sedan är det bara att servera tillsammans med lite sallad!

Upplevelse..

Den dagen jag fick Leo blev jag tio år äldre, både i huvud och hjärta. Man tänker på ett helt annat sätt. Jag kan ju bara tala för mig själv men antar att det är många med samma känslor. Nu faller mina tankar främst på min familj. Hur mår Leo? Hur piggar jag upp min älskling efter en dålig dag på jobbet? Det handlar mer om känslor och omtanke än om hur man fixar pengar till öl för nästa fest. Sånt är inte relevant i den utmärkelsen längre. Visst, nu ska jag inte låta präktig. Jag älskar öl, men jag tycker inte längre att det är intressant att springa på stan med en öl i näven, skrika och bära mig åt som en fjortis.

I skrivande stund ligger min sjukling och sover på soffan. Han har tänder som kliar, maginfluensa (som nog håller på att gå över) och håller på att bli förkyld. Så som ni kanske förstår är han inte världens gladaste skit idag. Tycker att det enda jag gjort idag är att försökt muntra upp honom eller försökt somna honom, haha. Föräldraledighetsbiten är inte alltid enkel. Även om jag "går hemma" tycker jag inte att jag hinner med hälften av allt jag vill göra.
Jag skulle vilja rensa ur alla skåp, STORstäda, tvätta och städa bilen. Köra o hälsa på vänner, träna och sola i tid och otid. Men det är så mkt som kommer emellan och dygnet har alldeles för få timmar. Åtminstone efter det att Sambon kommit hem. Då går tiden i en rasande fart, och det är då jag har tid till hemmet. Men jag vill ju såklart umgås med honom med. Gaah. Hur ska det gå när man börjar jobba?

Inte klokt!

Stackars min lilla son, inte nog med att hans tänder kliar. Inte nog med att han har fått maginfluensa, nej nu ska han tydligen gå och bli förkyld också? Allt på en gång.. Usch, stackaren. Inte konstigt han är gnällig. Inte så roligt bara. Kunde varit bättre..

Just när han började sova hela nätterna igen efter tänderna så verkar han sova oroligt IGEN. Dessa sjukdomar. Kan han inte få slippa? Fast han håller trots allt leendet uppe för det mesta. Han är en sån härlig kille
;)

Sitter och fyller i blankett om barnomsorgsansökan, det är så svårt vilket man ska välja? Första alternativet är ju busenkelt, finns bara en förskola i slimminge och då blir den självklart nummer ETT.
Men de andra då? Finns ju Massor i Skurup! Gaaaaaaah...

Aja, det ska väl gå det med.

Idag blir det födelsedagspresentshoppning (vilket långt ord haha) svågern och plast svärfar fyller år imorgon och vi är som vanligt ute i sista minuten!! Och i övermorgon fyller plastpappa år. Alla på en gång haha..

Nej nu får jag försöka somna min lille son så jag kan få undanplockat här med.
Tjingeling!

Yes!!!

Är så jävla stolt!! Mätte och vägde mej igår och här kommer resultaten...

Mage: 6,5 cm
Lår: 4 cm.
Rumpa: 1 cm =(
Byst: 5 cm.

Allt inkl: 16,5 CM!!

Och jag har gått ner två kilo!!! Allt detta på bara 20 dagar, alltså 3 veckor.

Det är en sån lättnad att allt slit verkligen ger resultat!!
Var ju sjuk igår så jag tränade inte då, inte heller iförrgår för det är min vilodag.
Men idag är jag frisk igen och körde ett träningspass på 40 minuter på Orbitek Eliten (crosstrainern) och 20 sittups och 10 armhövningar.
Sedan fick jag inte träna mer för min otåliga son : ) Men jag var helt slutkörd ändå. Haha!!


Det är verkligen en fördel att ha den där tränings videon. "Mindey" puschar på en och säger saker som "Yes, you can do it. Come on!" och "Oh, you're doing so Great!" Det känns inte lika jobbigt då..
Men det kunde varit en aning bättre bakgrundsmusik, haha!

Snart blir det solning och sedan ska jag hoppa i duschen. Måste köra en städar-runda sedan innan vi sticker och hälsar på Mormor.

Ingen träning

Jaha, så var man sjuk. Eller håller åtminstone på att bli... Har ont i varenda muskel i kroppen, fryser och mår illa.
Tyvärr blir min träning lidande av detta. Just när man kommit in i rutinerna. Givetvis!
Men vägde mej precis o jag har gått ner 2 kilo sedan jag började träna och 5 cm runt magen!!
Mitt i allt illamående blev jag himla stolt!!
Fastän jag unnade mej lite godis igår : )

Ska mäta resten av kroppen när jag orkar.. Just nu går all energi till Bus och att orka ta sej ner i källaren o tvätta...

/Maggan.

Snart vägning.. :s

Ska väga mig på tisdagar, undrar varför jag valde den dagen? En dum dag, vill ha måndag istället! =)
Jag undrar om jag gått ner något. För jag är fan duktig alltså. Alltid slitit så hårt i mitt liv och verkligen hållt det, utan att äta godis i smyg för mej själv ;)

Haha, lillkillen är på toppen humör, sitter och prövar sina ljud. Något han tycker är jävligt kul! Emellanåt får han tugga lite på bitringen och klia på tänderna..

Undrar hur lång tid det kan ta att gå ner 7 kilo..? Jag hade ju helst velat att det skulle gå på 3 veckor, men då får man nog svälta sej eller något i den stilen haha.. Sen är jag ju kvinna och vi har svårare att gå nej än killar, att man inte kunde bli man! : ) Iaf få pröva på..
Hoppas att det iaf kan bli ett ½ -1 kilo i veckan när man väl börjar gå ner..

Ska snart laga min gröt. Konstigt, jag brukar alltid vara VRÅLhungrig om jag inte äter direkt, men inte idag! ; )

Här är hur jag brukar äta en helt vanlig dag.

Frukost: 3 Mackor. eller Gröt + 2 mackor.

Lunch: Kycklingsallad eller en "omellet" på riven potatis, lök, paprika/majs och ägg.

Mellis:  Banan/Kex och juice.

Middag: Så mycket kyckling som möjligt, och så kalorifattiga rätter jag kan komma på!


Ja, kyckling ska ju vara bra. Det är ju så himla GOTT också, så inte mej emot att äta mängder av det.
Sedan är ju nötfärs bättre än fläskfärs.
Och vilt är också bra, enligt Anna Skipper.
Fast jag tycker hon överdriver, plocka bort mjölk och en himla massa saker som man faktiskt kan äta fastän man bantar. Mjölk måste man ju dricka för att stärka skellettet. Speciellt kvinnor, som har en aning skörare..
Sedan tycker jag att man ska äta vanlig mat, husmanskost liksom. Korvstroghanoff, köttbullar, snitzel osv.. Man serverar det till våra barn i skolorna, inte skulle man börja tvinga barn att äta böner och linser. Man behöver lite fett också, lite av allt. MEN, med måtta!!

Nej nu ska jag göra min frukost, lillen börjar visst bli otålig med.
/M.

Socialt umgänge

Ja, det tråkigaste som händer den dagen du talar om för dina vänner att du är gravid är att dem försvinner och hör inte av sej förräns det börjar närma sej dagen men stort D.
Det är då du får frågan om det inte börjar bli dags snart, om man fått ännu osv osv.

Men när babyn väl är i mammas trygga famn är man ointressant agian. Man växer ifrån dem på ett kick! Dom känns som små fjortonåringar som bara har tre saker i huvudet.

1. Dricka
2. Sex
3. Hata skolan.

Känns lite patetiskt, och nu har man dessutom en underbar liten krabat att lägga all sin energi på, och skulle det bli lite över går det ju för det mest åt hemmet, mannen, träningen och att ha ett helt normalt socialt samtal.


Jag saknar socialt umgänge något fruktansvärt. Det är inte det att jag inte älskar att vara hemma med min son och beundra alla hans framsteg, självklart gör jag det. Men jag vill jobba, tjäna pengar. "Känna att jag gör något"
För tyvärr är man sambo en av dem som antyder att jobbar man inte har man inget att vara trött över. Det är alltid honom det är "synd om" och som ska pysslas och knysslas med. Jag vill också träffa folk och få kunna prata med vuxna människor. Inte bara vår lilla baby, han säger inte så mkt mer än gurgel haha :)

Jag saknar skolan, jag går på Fordonsprogrammet i Ystad, det var något helt annorlunda än grundskolan. Jag visste direkt att jag hittat rätt från första dagen. Killarna var något helt annat att umgås med än gnälliga fruntimmer. Hatar skvaller och skitsnack. Men mitt intresse för motorer och lackering brinner högt! Jag bara älskade att vara i verkstaden och pilla och komma fram till lösningar.
Jag har aldrig varit mycket för skola innan. Jag var nog rätt så jävla nära på att kugga rejält på högstadiet. Mer frånvaro än närvaro, och var jag där så gjorde jag ändån ingenting. Men det blev ändrig på det när jag hittade den utbildningen som var den rätta för Mig. Jag har aldrig varit så satans kreativ i mitt liv tror jag.
När jag var höggravid med svullna fötter, foglossningar och förvärkar var jag där och gjorde klart mina "uppdrag" och dataprover. Jag blev faktiskt klar innan terminen var slut så jag fick ledigt sista biten. Då jobbade jag en del för jag var så rastlös. Men det var skönt att få sova och vila lite innan bebisen skulle anlända.

Har varit där och hälsat på ett par gånger. Och då är det svårt att gå därifrån! Haha.. Lukten av olja och bensin, den gör liksom mej lycklig. Nu ska jag ju inte utbilda mig till Mekaniker, utan Lackerare. Har en stark passion för att rita, så småning om vill jag bli motivlackerare. Med det lär ju ta sin tid. Man måste ju jobba sej uppåt!


Ja, också var det detdär med viktnedgången. Dom som säger att det är kul att vara nyttig och träna måste ha en skruv lös. Visst är det otroligt behagligt att efter träningen eller en helg utan godis känna sej Jävligt Bra! Men undertiden längtar jag bara efter att gå ner i vikt.
Tänkte följa upp med min kamp mot extrakilona här. Kanske kan det hjälpa någon annan?
Jag startade iaf på 71 kilo (om inte mer, vägde mej inte dom 2 sista veckorna av grav.)
För ett halvår sedan ca, när grabben var tre v. flyttade vi till Slimminge, då hade jag inget körkort och skulle jag handla fick jag gå till Skurup, vilket var nästan en mil fram och tillbaka. Väldigt nyttigt! Men dom hära sista kilona kräver mer flås :)
Den 22/1-08 vägde jag 60 kilo (alltså hade jag lyckats gå ner minst 11 kilo.) Jag mätte 87,5 i midjan.
Jag köpte mig en crosstrainer och tränar nu 6 dagar i v. en ½ - 1 timme om dagen.
Och det har fan-ta-mej gett bra resultat!
Den 7/2 hade jag visserligen inte gått ner men mätte 4,5 cm mindre runt midjan dvs. 83 cm.
Jag hade även tappat ytterligare 7 cm på övriga delar av kroppen.
(inte helt oväntat låg brösten på en Stark 2a plats med 3 cm) :(

Jag har ju inte bara tränat jag har också bytt ut en del onyttigheter i kosten.
Här är det jag lagt på hyllan:

* Vit pasta > Fullkornspasta
* Vit bröd > Mörkt bröd
* Godis på helgen > fruktsallad.
* Småätande på dagen > frukt och kex
* Läsk > juice & vatten

 Osv osv. Men visst gör jag undantag. Jag kan också unna mej något gott ibland. Man är ju trotts allt bara mänsklig. Jag är inte alls ute efter att bli en overkligt nyttig människa, jag gör bara sånt som jag vet att jag kan hålla. Annars kommer kilona springa efter dej lika fort igen!



Detta blev ett långt inlägg och jag skulle kunna skriva dubbelt så långt till :)
Men det får väl ta och vänta! Ni ska ju orka läsa det med!!
Tjingeling!!!

Alldeles ny och fräsch

Jag kan ju börja med att presentera mej, jag heter Magdalena, kommer från en liten by i Skurups kommun. Är 18 år och lever tillsammans med min sambo och son på 6 månader.
Eftersom jag älskar att skriva tänkte jag göra som så många andra, starta en blogg och öppna mej till hela svenska folket m.fl :)

Denna bloggen kommer handla om kärlek, mitt intresse till motorer, barn och mycket mycket mer.

Tänkte härom dagen efter ett besök hos en tjejkompis (också mamma) att det är konstigt med oss tjejer. När man träffar någon som fått barn ganska nyligen är det första man kollar om dem gått ner i vikt, håller sej fräsch och snygg. Att man kan vara så himla utseende-fixerad. Vart är vi påväg?

Jag är själv likadan, har en jäkla panik ang min egen vikt. Har 7 kilo kvar att gå ner.
För en som har kunnat äta godis tre gånger om dagen 7 dagar i veckan är det TUFFT att banta. Har alltid varit kort o nätt i kroppsformen.. Men nu känner jag mej alldeles svullen..

Och brevid sitter sambon med en skål full av smaskiga godisar.. Han är av den sorten som hade kunnat leva på godis, hamburgare, pizza osv utan att gå upp ett gram på kroppen! Kan dessutom tilläga att han är Lastbilschufför och rör ju inte på sej mer än precis så mkt som det är tvunget till haha :)

Om någon har lust att läsa denna blogg får ni gärna komma med tonvis med tips om hur ni gått ner i vikt osv.. Alla råd tas emot =)


Min lilla son som lagts för natten är en solstråle, det tror jag dem flesta mammor/pappor säger om sina barn.
Men när man inte har barn är det bara som seg kolasås i öronen.. Men den dagen man själv får barn då tycker man att det man skriver om sitt barn är något alldeles säreget.. Hehe. Då ser man också den fullständiga kärleken i vad föräldrarna skriver om sina barn.

Han började åla sej för ett par veckor sedan, så nu är det full fart på rackaren !
Han är en mycket nyfiken och busig kille.

Förutom ikväll. Ikväll har han varit alldeles underbart mysig och lugn. Han har precis fått sin första tand så han sover inte så bra, därav den lilla energi minskningen.

Nej nu ska jag laga mat till mig och min man. Han har kört för en vän så det blir sen kvällsmat ikväll!

RSS 2.0